Hart Coherentie


 

Hartcoherentie en de kracht van dankbaarheid  (waarom werkt dit?)

 

 

Als je in een coherente staat bent, zit je in de ‘FLOW’. Je voelt je zelfverzekerd en veilig, jij sta automatisch rechtop, je schouders zijn naar achteren, je bent aanwezig.

Je durft te openen je hart, je maakt verbinding met je innerlijke wijsheid en je VERTROUWT op je intuïtie! Jij bent open, verbonden met de wijsheid van je lichaam en je intenties zijn puur.

Je hoofd en hart zijn in harmonie.

 

Coherentie is een toestand van optimaal functioneren. De hartslag heeft een natuurlijk voorkomend slag-op-slagvariatie die de Hartslagvariabiliteit (HRV) wordt genoemd. HRV-dynamiek is bijzonder gevoelig voor veranderingen in emotionele toestanden. Veel mensen zijn bang, bang voor wat andere mensen denken, bang om niet goed genoeg te zijn, zelfs bang voor hun paard. als jij je emotionele toestand kan veranderen van angst in VERTROUWEN en LIEFDE, zul je worden samenhangend. Deze coherentietoestand wordt gekenmerkt door een vloeiend, sinusvormig patroon in de hartslag variabiliteit en dit zal het patroon en de kwaliteit van de door het hart uitgestraalde energie beïnvloeden (het elektromagnetische veld van het hart) dat paarden kunnen oppikken. Het is als een radiogolf en paarden stemmen graag af op het kanaal van hartcoherentie. Durf jij je hart te openen? Durf jij je ware zelf te uiten?

 

 Door tijdens de meditatie je hand op je hart te leggen, vertraag je je ademhaling en de dankbaarheid voor je paard voelen, ben je in communicatie met je hart in een taal die niet uit woorden bestaat, een taal die je lichaam begrijpt. Jij bent je lichaam vertellen dat je nu veilig bent. Door een moment met je paard dat te herinneren een speciale positieve betekenis voor je heeft, breng je jezelf in een hartcoherente staat. Wat deed je paard om je zo gelukkig te maken?

 

De belangrijkste factor is het betrekken van het hart.

Oefen om thuis in deze staat te komen, zodat jij het naar je paard brengen! Je zult voelen wanneer je ‘daar’ bent als er een glimlach op je verschijnt gezicht en je voelt je aanwezig, vrolijk en ontspannen. Vertrouw jezelf!

 

Positieve emoties zoals waardering, liefde, dankbaarheid of medeleven creëren een hoog geordend of samenhangend patroon in de hartritmes. U kunt uw hartritme VERANDEREN en vibratie door een andere emotie te KIEZEN! Als we kunnen leren onze focus vast te houden positieve emoties zoals dankbaarheid en liefde, kunnen we bewust een coherente toestand creëren waartoe paarden aangetrokken worden.

 

Het maakt paarden niet uit wat je doet, ze geven erom hoe je ze laat VOELEN

 

Lucie Klaassen -True Connection